Ενδοκυβερνητικό «μπρα ντε φερ» για το Σκοπιανό

τσιπρας)καμμενος

Δείγμα της «ανομοιομορφίας» που έχει διαμορφωθεί εντός του κυβερνητικού συνασπισμού για το Σκοπιανό, αποτελούν και οι σημερινές τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το ζήτημα, την ώρα που στις ΗΠΑ εκκινούν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Continue reading

Πριν από λίγο: Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα

seismos_athina

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σταμάτας, στην περιοχή της Αττικής – Το Ευρωμεσογειακό δίνει το σεισμό 4,5 Ρίχτερ – Στα 4,4 Ρίχτερ μετρήθηκε από το Αριστοτέλειο Continue reading

Γη που θεραπεύει τον αυτισμό

γη_αυτισμος

«Στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου εύκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί με αυτισμό. Οι δομές είναι ελάχιστες και ακόμη κι αυτές που υπάρχουν έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους γονείς. Σε ορισμένες, μάλιστα, η λίστα αναμονής ξεπερνά τα 200 άτομα».

Continue reading

Την… 6η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο πληρώνουμε στην Ελλάδα

pratirio_apodeiksi

Η επιβάρυνση είναι τέτοια που η χώρα βρέθηκε σε «περίοπτη» θέση στη λίστα παγκόσμιας έρευνας.
Πρόσφατα σε ένα πρατήριο καυσίμων στην Αθήνα και όχι σε απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας η τιμή του λίτρου στην αμόλυβδη βενζίνη ήταν 1,579 ευρώ. Το ποσό αυτό μετά την εκτίναξη των φόρων περιλαμβάνει τουλάχιστον 65%-70% επιβαρύνσεις επί της τελικής λιανικής τιμής.

Continue reading

Την εξαίρεση των σχολικών κυλικείων από τη χρήση POS ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

κυλικειο

Συνυπογράφει η βουλεύτρια Πιερίας Ε. Σκούφα

Τη λήψη μέτρων ώστε να εξαιρεθούν τα σχολικά κυλικεία από την υποχρέωση να έχουν POS αφού στην πράξη η χρήση κάρτας είναι εξαιρετικά δύσκολη, σχεδόν αδύνατη, και φορά πολύ μικρά ποσά, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομίας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα. Continue reading

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις διατάξεις για τα επιδόματα

ΒΟΥΛΗ_ΝΥΧΤΑ

Να επανεξεταστούν οι διατάξεις για τα επιδόματα, διότι θα οδηγήσουν στην κατάργηση της στήριξης πολλών οικογενειών με τρία τέκνα και άνω, ζητά με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά.

Continue reading

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

βουλη

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

 

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΣΗΕΜ-Θ: Στον αέρα οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί στην Ελλάδα

eshemth

Με «μαύρο» απειλεί τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση: Στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστεί από τη Βουλή τη Δευτέρα 15/1/2018, περιέχονται διατάξεις που τους εξισώνουν με εμπορικές επιχειρήσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τους καλεί να συμμετάσχουν σε διαγωνιστική διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών λειτουργίας τους.

Continue reading

Από τον ΣΚΑΪ ο πρώτος φάκελος υποψηφιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες

skai

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ κατέθεσε πρώτος τον φάκελο υποψηφιότητας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την απόκτηση μίας εκ των τηλεοπτικών αδειών. Όπως ανακοίνωσε ο σταθμός, «πρόκειται για για τον πρώτο φάκελο που κατατίθεται από οποιονδήποτε τηλεοπτικό σταθμό στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας αδειοδότησης».

Continue reading