in Πολιτική, Τοπικά

Η ΝΟΔΕ της επόμενης ημέρας

 Η κοινωνία παίρνει τη ΝΔ στα χέρια της – Εκλογές από τη βάση

Σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών έχουν μπει για τα καλά στη Νεα Δημοκρατία της Πιερίας με τους συσχετισμούς της επόμενης ημέρας να αλλάζουν ραγδαία, μιας και οι παράμετροι με τις οποίες θα διεξαχθούν οι συγκεκριμένες διαδικασίες δεν θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν.

Ο επόμενος ή η επόμενη πρόεδρος της ΝΟΔΕ θα εκλεγεί από τη βάση των μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ψηφίστηκε στην αλλαγή του κανονισμού περιφερειακής οργάνωσης κατά την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.

«Η κοινωνία παίρνει στα χέρια της τη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε στο «Katerini News» το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής από την Πιερία κ. Λευτέρης Μωυσιάδης, που ψήφισε την αλλαγή του τρόπου εκλογής στη συνεδρίαση του κορυφαίου κομματικού οργάνου τον περασμένο Ιανουάριο, «υλοποιώντας μια δέσμευση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλάζοντας το κόμμα σε ένα σύγχρονο, ανοικτό ευρωπαϊκό κόμμα, χωρίς φατρίες και συστήματα» κατέληξε.

Τρεις οι διεκδικητές, περισσότεροι οι ενδιαφερόμενοι

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Γιάννης Κουρινιώτης που εξελέγη πριν δυο χρόνια με πολύ έντονο παρασκήνιο, από το «κλειστό» σύστημα των 58 εκλεκτόρων, όπως είχε τροποποιηθεί από το καταστατικό (την εποχή που Γραμματέας του κόμματος υπήρξε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος), δηλώνει εκ νέου υποψήφιος. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟΔΕ αυτή τη φορά φαίνεται να είναι αποφασισμένος να προσπαθήσει να πείσει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος να εκπροσωπεί το κόμμα του Κυριακού Μητσοτάκη στην Πιερία, να ηγηθεί του κομματικού μηχανισμού στο νομό και να διαχειριστεί τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Νέα πρόσωπα

Ο Γιάννης Κουρινιώτης θα βρεθεί, εκτός απροόπτου, απέναντι σε δυο νέες υποψηφιότητες με ιδιαίτερες αναφορές στην τοπική κοινωνία και με ισχυρούς δεσμούς με την πόλη της Κατερίνης.

 

 

 

Ο οδοντίατρος – στοματολόγος Αντώνης Καλλιφατίδης θα είναι όπως όλα δείχνουν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ, έχοντας ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό από την εποχή των φοιτητικών κινημάτων της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, ενώ μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε υπεύθυνος οργάνωσης της ΝΟΔΕ Πιερίας από τη Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος. Είναι διδάκτορας της στοματολογίας της οδοντιατρικής σχολής του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και π. αντιπρόεδρος αυτής, ενώ δραστηριοποιείται έντονα στην Ένωση Γονέων Πιερίας, της οποίας είναι αντιπρόεδρος.

Ο δικηγόρος Μπάμπης Μπρουσκέλης έχει καταγράψει μεγάλη πορεία τόσο στον κομματικό μηχανισμό διατελώντας στο παρελθόν αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ, ενώ είναι άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης και τρεις συνεχόμενες θητείες νομαρχιακός σύμβουλος με τον κ. Γιώργο Παπαστεργίου, πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου και αντινομάρχης. Μεταξύ άλλων έχει καταγράψει σημαντική συμμετοχή στα κοινά και έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης όπως αυτή του αντιπροέδρου και του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης την περίοδο 2014-2016 και αντιπρόεδρος στο μπάσκετ του Πιερικού.

Όσο εντείνεται η προεκλογική περίοδος τόσο θα αλλάζουν οι συσχετισμοί της με τους ενδιαφερόμενους να αυξάνονται, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τόσο μια γυναίκα με έντονη κομματική και κοινωνική παρουσία «μετράει» το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΟΔΕ, όσο και ένα παλιό κομματικό στέλεχος από τη βόρεια Πιερία, σενάριο που δε μοιάζει να βρίσκει έδαφος.

Πως θα διεξαχθούν οι εκλογές

Η σχετική ενημέρωση από τον Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιο Κονταδάκη έχει ως εξής:

Άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις Εσωκομματικές Εκλογές του Κόμματος.
Ενόψει των επερχόμενων Εσωκομματικών Εκλογών του Κόμματος με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής τους την 13η Μαΐου 2018, ενημερώνονται τα μέλη του Κόμματος ότι, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, οφείλουν με βάση το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, να καταβάλουν την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018. Σε αντίθετη περίπτωση αποκλείονται από το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής των Οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης, είτε ως εκλογείς είτε ως υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα ή θέση.
Ειδικότερα, διευκρινίζονται τα εξής:
1. Όσα μέλη του Κόμματος έχουν καταβάλει ήδη την οικονομική συνδρομή του έτους 2018 και έχουν λάβει την κάρτα μέλους, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
2. Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2018 και δεν έχουν λάβει την κάρτα μέλους για το τρέχον έτος, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επερχόμενες εκλογές του Κόμματος, δύνανται να υποβάλουν αίτηση για την κάρτα μέλους,
α) έως τις 10.04.2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής με αντικαταβολή, δηλαδή με την παραλαβή της κάρτας, ή
β) έως τις 04.05.2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής ηλεκτρονικά, με την υποβολή της αίτησής τους.
Υπενθυμίζεται ότι, η ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018 ανέρχεται στο ποσό των δώδεκα ευρώ (12,00€), ενώ υπάρχει η δυνατότητα καταβολής συνδρομής για δύο (2) έτη, συνολικού ύψους είκοσι δύο ευρώ (22,00 €) και για τρία (3) έτη, συνολικού ύψους τριάντα ευρώ (30,00 €).